Chesterton en het raadsel van de gepamperde westerse jihadisten

jihadisten

“Wat ik graag zou willen weten, is waarom degenen die nu jongens zijn, zoals ik eens een jongen was, zich zo volhardend in de vreemdste bochten wringen om zich tegen het leven te keren. Wij waren ook morbide, omdat we jongens waren; wij waren ook maniakken, omdat we jongens waren; wij waren zeker in staat om onszelf te vermoorden, vanwege de positieve schoonheid van een bepaalde vrouw; we waren ook in staat om iemand anders te vermoorden, vanwege de positieve rechtvaardigheid van een bepaalde revolutie. Maar het was altijd vanwege de positieve goedheid van een bepaald goed iets. Waarom willen zo veel mensen alleen maar de negatieve slechtheid aantonen – en dan niet alleen door te demonstreren dat een specifiek iets slecht is, maar dat alle dingen slecht zijn? De huidige generatie heeft meer plezier en welvaart gekend dan welke voorgaande generatie ook. Is dat de juiste manier om het raadsel te formuleren? Of is dat het antwoord?”

G.K. Chesterton (1874-1936)
(Uit het essay ‘On books for pessimists’, Selected Essays, 1939, p. 365)

1 gedachte over “Chesterton en het raadsel van de gepamperde westerse jihadisten

  1. Het is toch wel zeer frappant, dat als over het geweld van de islam gesproken wordt, steeds weer over het zogenaamde geweld van de christenen gesproken wordt. Vaak wordt dan bedoeld: de kruistochten en de heksenverbrandingen. Echter, dat is geschiedvervalsing. De kruistochten waren nodig om landveroveringen van extreem gewelddadige moslims tegen te gaan en om handel mogelijk te maken. De heksenverbrandingen heeft de kerk zo snel als mogelijk in de kiem gesmoord.

    Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen, dat de kruistochten noodzakelijk waren om de extreem wrede en land veroverende moslims gestopt moesten worden. Ook is wetenschappelijk bewezen, dat de kruistochten zeer idealistisch en correct uitgevoerd zijn. Google maar ‘ns op: kruistochten rodney stark en kruistochten madden. Ook kunt U googlen op: Waarheid over de Kruistochten en de Islamitische Jihad. Dat christenen ooit gewelddadig waren, is een wijdverbreide leugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *