Radio-interview

Vandaag wordt op de regionale radiozender van Amersfoort, bij Radio KiK, een uitgebreid interview uitgezonden met ondergetekende. Het was een leuk gesprek over mijn boek Het mysterie en enkele thema’s die daarin aan de orde komen. En ik mocht ook nog zelf muziek meenemen.

Niet getreurd als je niet tot de lucky few behoort die in Amersfoort of omgeving wonen. Je kunt het interview vier weken lang beluisteren en downloaden via de website van Radio KiK,  onder ‘uitzendingen’ (en dan dus de uitzending van 2 augustus kiezen).

11 gedachten over “Radio-interview

 1. Jammer dat de website gebruik maakt van de veelbekritiseerde plugin Quicktime van Apple. Voor diegenen die weigeren deze plugin te installeren (zoals ik) is de uitzending niet te beluisteren, want downloaden behoort niet tot de mogelijkheden.

 2. Anton, ik zit nu naar het interview te luisteren. D.w.z. naar het muzikale voorspel dat aan de lange kant is. En nergens een knopje om door te spoelen. Want ik ben toch wel heel benieuwd hoe die Anton praat. Oh, daar ben je!

  Het christendom als de échte weg naar geluk. Ondanks het Nijntje-nivo dat je kinderen nu nog hebben, Anton, hoop ik dat ze binnenkort zoveel grijze cellen hebben ontwikkeld, dat je ze uit eigen werk kunt voorlezen.

  P.S. Interessant om je eens te horen praten.

 3. Leuke anekdote over de hulp aan iemand bij de NS-kaartautomaat! Sowieso zijn het station en de trein plaatsen waar je – als je ervoor openstaat – heel bijzondere dingen mee kunt maken. Je ogen en hart openhouden is het devies. Als je gehaast rondrent, bots je hooguit tegen anderen op en dat kan mooi jouw dag én die van hen verpesten. Maar als je niet zo vastklampt aan je doel en de tijd van de trein die je ‘moet’ halen, dan word je zelf rustiger en dat heeft zijn weerslag op mensen om je heen. Je zult er ook sneller door kunnen beslissen wanneer iemand je hulp nodig heeft – vaak een momentopname en als je dan niet snel genoeg bent, is de gelegenheid alweer voorbij.

  Als ik ff graaf in mijn geheugen, komen er zoveel herinneringen naar boven aan bijzondere ontmoetingen in en bij de trein! Inderdaad de kaartjesautomaat, maar ook reizigers die geen idee hadden welke trein ze moesten hebben, mensen die door een ander belaagd werden, een doodzieke vrouw … En mensen bij wie ik eens 3 uur opgesloten heb gezeten in de trein vanwege een bommelding (misschien ga ik over dat laatste nog wel eens wat schrijven op mijn blog). En ook degenen die mij hielpen toen ik op de roltrap onderuit ging met een volgepakte fiets, me de weg wezen toen ik nog als groentje in het OV in de verkeerde trein gestapt was, me hun mobiel uitleenden enz.

  Al dat soort ontmoetingen zijn genademomenten, of je nou de gevende of de ontvangende partij bent. Het doet me denken aan deze schriftplaats:

  Hierheen! Hier is water,
  voor ieder die dorst heeft.
  Kom, ook al heb je geen geld.
  Koop hier je voedsel en eet.
  Kom, koop voedsel zonder geld,
  koop wijn en melk zonder betaling.

  (Jesaja 55:1)

  Gratis is dan ook Latijn voor uit genade!

  En Arvo Pärt … nice 🙂 Overigens kan ik ook iedereen van harte aanraden om volgende week naar diaken Van Boven te luisteren, dat wordt zeker ook interessant!

 4. Goed interview. Wederom weet je de boodschap die je hebt goed te verwoorden en onderbouwen. Je stem is prettig om naar te luisten, een prima stem voor de radio! Laat hem zo vaak als kan klinken op de ether!

 5. Goed interview. Wederom weet je de boodschap die je hebt goed te verwoorden en onderbouwen. Je stem is prettig om naar te luisteren, een prima stem voor de radio! Laat hem zo vaak als kan klinken op de ether!

  1. Boa tarde.O link relativo à página da Pris Audiovisuais no facebook, logo no inicio do regulamento do passatempo, está mal escrito.Continuem o óptimo trbiolha.CumpramentosJosé Moreira

 6. Hey Anton,
  ik ben je dankbaar voor het interview. Het was verrijkend en bemoedigend. Je kunt ook pratend erg goed je punt maken, mijn complimenten daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *