Stop met ruzie maken, allemaal!

Wat als moslims, christenen en joden zelfkritisch hun leer over homoseksualiteit tegen het licht zouden houden? Dat vroeg schrijfster Saskia De Coster zich onlangs af in De Morgen, naar aanleiding van de gruwelijke schietpartij in een homobar in Orlando.

[…]

Heel mooi hoor dat De Coster –  “in tegenstelling tot de meeste van mijn vrienden” – zegt te geloven in de positieve kracht van religie. Maar haar achterliggende religievisie is naïef: alsof moslims, joden en christenen niet kritisch nadenken over hun visie op homoseksualiteit en de wereldvrede acuut aanbreekt zodra ze dat wel gaan doen. Ik moest bij het lezen van haar artikel steeds maar denken aan die aflevering van Kabouter Wesley, waarbij Jezus ten tonele verschijnt en zegt:  “Stop met ruzie maken, allemaal!”  Waarop de vechtende stripfiguurtjes deemoedig het hoofd buigen en zeggen:  “Ja, Jezus.”

Lees mijn gehele column – over religie, homofobie en verlichtingsfundamentalisme – nu gratis op de website van weekblad Tertio.

Meer relevante links bij dit artikel:

Print Friendly
0

Wat denk jij ervan?

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>