De vijf deugden van de apologeet

apologeetWat zijn de functie-eisen van de geloofsverdediger van de 21e eeuw (m/v)? In vijf korte essays staat Anton de Wit stil bij de ‘kardinale deugden’ van de apologetiek.

De ‘deugden’ die in dit boekje beschreven op geestige en toegankelijke wijze beschreven worden zijn openheid, verbeelding, mediawijsheid, humor en bescheidenheid. Ze worden geïllustreerd met behulp van illustere apologeten zoals C.S. Lewis, G.K. Chesterton, John Henry Newman, Anton van Duinkerken en Ronald Knox.

Fragment uit De vijf deugden van de apologeet:

“Wij missen de juiste zintuigen om God geheel te vatten. Maar wij kunnen God toch vermoeden in de schittering van kaarslicht, de smaak van brood en wijn, de geur van wierook, de sensatie van as op het voorhoofd, orgelklanken… Wanneer we het over apologetiek hebben, is het ook goed dit besef steeds in het achterhoofd te houden. Wie opkomt voor zijn geloof doet dat in een tijd waarin het religieuze zintuig steeds meer aan het afstompen is. Ja, ons verhaal is in toenemende mate aan dovemansoren gericht. Wie er toch iets van over wil brengen zal zijn verbeeldingskracht moeten gebruiken. Apologetiek is geen studeerkameraangelegenheid; het is een artistieke praktijk.”

De hier bijeen gebrachte essays verschenen eerder in Katholiek Nieuwsblad, en zijn voorzien van een korte inleiding door de auteur.

Details:

Omvang: 28 pag.
Bestandsformaat: ePub [?]
Bestandsgrootte: 0,5 mB.
Prijs: € 1,50