The themes they are a-changing

Even een huishoudelijke mededeling. Ik ga de komende weken het een en ander veranderen aan dit weblog. Allereerst het uiterlijk. Het huidige WordPress-theme komt me zo langzamerhand de neus uit. Dus schrik niet als je ergens de komende weken hier komt en het ziet er plots totaal anders uit allemaal.

Maar belangrijker nog: ik wil dit blog laten samensmelten met mijn ‘officiële’ webstek, antondewit.nl. Dat ik dit weblog überhaupt ooit los van die site heb opgezet, heeft er enerzijds mee te maken dat het bloggen aanvankelijk slechts een voorzichtig experiment was, en anderzijds omdat ik de hier geventileerde opinies wilde scheiden van mijn normale journalistieke en publicitaire werkzaamheden. Maar het bloggen is inmiddels een serieuze en redelijk stabiele activiteit geworden, en de opinies zijn bovendien niet meer los te denken van mijn schrijverij. Dus in toenemende mate vind ik het onlogisch en inefficiënt om twee aparte sites in de lucht te houden.

Dat gaat dus veranderen — zij het gefaseerd en zonder haast. Maar je zult hier stilletjes aan de vormgeving zien veranderen, de opzet en structuur, en uiteindelijk ook het webadres (hoewel ik hoop en vermoed dat de oude URLs ook toegankelijk blijven… afijn, ik moet het allemaal nog uitdokteren). Maar wat uiteraard blijft, zijn mijn periodieke bedenkingen en bedenksels omtrent het geestelijk leven.

11 gedachten over “The themes they are a-changing

 1. Jazeker! De RSS-feed blijft, de e-mailupdates… Ik blijf gewoon op WordPress, omdat die qua functionaliteit gewoon het beste is. Alleen zal het uiteindelijk op mijn eigen domein gestald worden o.i.d.

 2. Beste Anton,
  Is het mogelijk om na de vernieuwing geen Engelse woorden meer te gebruiken? Dat zou een goede uitwerking hebben.
  hartelijke groet van Willy V.

 3. Nou ja, bij deze dus fase 1… Nog een heel gehannes, excuses aan de mensen die vanavond op deze site waren en voortdurend alles zagen verspringen 😉

  Maar wat denken jullie totnogtoe?

  Dit is gebaseerd op het ‘Rounded’-thema van WordPress, maar veel rond zit er niet meer in – heb het in lijn gebracht met de kleuren en hoekige pijlen (en de koffiekring) die ook in m’n huisstijl zitten (briefpapier, visitekaartjes).

  Ik ben zelf wel redelijk blij met hoe het er nu uitziet, maar ik zal er nog wel teen en tander aan bewerken de komende dagen. En dan volgt natuurlijk nog de algehele ‘fusie’ met m’n website… (Maar da’s nog niet zo simpel, ontdekte ik vandaag… nou ja, daar kom ik wel weer uit.)

 4. Ik ben niet zo’n fan van de donkerbruine reactie-blokken en de lichtbruine textuurloze/effen achtergrond. Het blauw, groen en wit, de diverse pijltjes en het hoekige vind ik wel weer erg fris.

 5. Het wit op het lichtbruin is niet makkelijk te lezen. Voor de rest ziet het er allemaal heel goed uit, al zou ik het bij twee kleuren houden en het groen aan de rechterkant blauw maken of het blauw bovenaan groen.

 6. Ik heb even een tijdelijke oplossing bedacht voor het probleem dat jullie beiden aankaarten, Daniël en Jona… Dat in elk geval de alineatekst in alle comments dezelfde donkerbruine achtergrond krijgt, zodat het weer leesbaar is (op mijn scherm was het dat al, maar ik had even geen rekening gehouden met weergave op andere schermen).

  Het is geen hele fraaie oplossing, eigenlijk zou ik gewoon willen dat iedere comment op dezelfde wijze is opgemaakt. Het probleem is dat WordPress alleen toestaat dat ik in de CSS rommel. Maar de auteur van deze theme is zo snugger geweest om een deel van zijn opmaak in de HTML-pagina’s zelf te stoppen, en daar kan ik dus niets aan veranderen. Dat maakt het personaliseren van deze theme tot een zeer frustrerende aangelegenheid. 🙁

  Na gut, ik ga nog even voort met het uitpluizen van de CSS en het pogen om de comments te fatsoeneren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *